Madlavning

Antiinflammatorisk kost - to lørdage i skolekøkkenet

Vi dækker op til antiinflammatorisk kost og en julefrokost

- en del af projekt Glad & Sund på Samsø i alle aldre

Vi dækker bl.a op til julefrokost – ”what is there not to like?”

Hver 5. dansker lider af kronisk inflammation i kroppen uden at vide det. – Kronisk inflammation kan på sigt medføre fx type 2-diabetes; åreforkalkning; demens og øget risiko for kræft. Mellem 300.000 – 400.000 danskere lider af en autoimmun sygdom, hvor kroppen selvdestruktivt ødelægger sit eget væv fx psoriasis; lavt/højt stofskifte; tarmsygdomme, leddegigt, type-1 diabetes og sclerose.

Kursusindhold – I :

Du får teoretisk og praktisk kendskab til, hvad du skal spise for at undgå livsstilssygdomme; styrke kroppens immunsystem og beskytte dig mod kronisk inflammation og autoimmune sygdomme.

Sammen med andre forarbejder du råvarer til anderledes, velsmagende, god mad, som måske bliver din ven for livet.

På denne dag betales der 100 kr for råvarer direkte til underviser - alt er økologisk

Kursusindhold – II :

Vi deler vore oplevelser med antiinflammatorisk kost siden sidst!

Hvad er gået godt og/eller mindre godt? Hvad har de største udfordringer været? Hvad har du evt. gjort anderledes ?

Alle medbringer en antiinflammatorisk ret – efter nærmere aftale – og fortæller lidt om råvarer, forarbejdningsproces etc.  

Dagen tilbringes i selskab med en fælles julefrokost-buffet.

OBS: Du behøver ikke at medbringe hverken madpakke eller drikkevarer. – I tvivl: kontakt underviser.

Ingerid Smith

Ingerid har i mange år arbejdet indenfor erhvervslivet bl.a. som underviser, coach og konsulent – et arbejdsliv fyldt med mange aktiviteter og mange arbejdstimer. Desværre har hun også mærket følgerne i form af fysisk sygdom, stress og depression. Selv om Ingerid ikke er faguddannet indenfor kost og ernæring, har hun flere års praktisk erfaring, da antiinflammatorisk kost er et af omdrejningspunkterne i hendes dagligdag. 

”Jeg har på egen krop mærket kronisk inflammation og autoimmun sygdom og har mødt det gængse behandlingssystem i flere omgange. Det er først efter min ændring til antiinflammatorisk kost, at krop og psyke igen er i harmoni – oveni det hele taber man sig iøvrigt osse nogle kilo ??”…

Mark Ursell-Smith

Mark er co-driver på kurset. Hans store repertoire rummer bl.a. noter fra det indiske, middelhav-ske og britiske køkken – og så er han i øvrigt altid parat til at  eksperimentere med dufte og smag!

Vi dækker op til antiinflammatorisk kost og en julefrokost

- en del af projekt Glad & Sund på Samsø i alle aldre

Vi dækker bl.a op til julefrokost – ”what is there not to like?”

Hver 5. dansker lider af kronisk inflammation i kroppen uden at vide det. – Kronisk inflammation kan på sigt medføre fx type 2-diabetes; åreforkalkning; demens og øget risiko for kræft. Mellem 300.000 – 400.000 danskere lider af en autoimmun sygdom, hvor kroppen selvdestruktivt ødelægger sit eget væv fx psoriasis; lavt/højt stofskifte; tarmsygdomme, leddegigt, type-1 diabetes og sclerose.

Kursusindhold – I :

Du får teoretisk og praktisk kendskab til, hvad du skal spise for at undgå livsstilssygdomme; styrke kroppens immunsystem og beskytte dig mod kronisk inflammation og autoimmune sygdomme.

Sammen med andre forarbejder du råvarer til anderledes, velsmagende, god mad, som måske bliver din ven for livet.

På denne dag betales der 100 kr for råvarer direkte til underviser - alt er økologisk

Kursusindhold – II :

Vi deler vore oplevelser med antiinflammatorisk kost siden sidst!

Hvad er gået godt og/eller mindre godt? Hvad har de største udfordringer været? Hvad har du evt. gjort anderledes ?

Alle medbringer en antiinflammatorisk ret – efter nærmere aftale – og fortæller lidt om råvarer, forarbejdningsproces etc.  

Dagen tilbringes i selskab med en fælles julefrokost-buffet.

OBS: Du behøver ikke at medbringe hverken madpakke eller drikkevarer. – I tvivl: kontakt underviser.

Ingerid Smith

Ingerid har i mange år arbejdet indenfor erhvervslivet bl.a. som underviser, coach og konsulent – et arbejdsliv fyldt med mange aktiviteter og mange arbejdstimer. Desværre har hun også mærket følgerne i form af fysisk sygdom, stress og depression. Selv om Ingerid ikke er faguddannet indenfor kost og ernæring, har hun flere års praktisk erfaring, da antiinflammatorisk kost er et af omdrejningspunkterne i hendes dagligdag. 

”Jeg har på egen krop mærket kronisk inflammation og autoimmun sygdom og har mødt det gængse behandlingssystem i flere omgange. Det er først efter min ændring til antiinflammatorisk kost, at krop og psyke igen er i harmoni – oveni det hele taber man sig iøvrigt osse nogle kilo ??”…

Mark Ursell-Smith

Mark er co-driver på kurset. Hans store repertoire rummer bl.a. noter fra det indiske, middelhav-ske og britiske køkken – og så er han i øvrigt altid parat til at  eksperimentere med dufte og smag!


Info

Holdnummer: 2053
Status: Nedlagt
Første møde: 07-11-2020 10:00
Mødegange: 2
Lektioner: 10
Undervisere: Ingerid Smith
Priser:
Almen DKK 320,00

Mødegange

Start Slut Lektioner Lokale Sted
07-11-2020 10:00 07-11-2020 15:00 6,00 Skolekøkkenet Samsø Skole
28-11-2020 10:00 28-11-2020 13:30 4,00 Skolekøkkenet Samsø Skole
  • Start: 07-11-2020 10:00
    Slut: 07-11-2020 15:00
    Lektioner: 6,00
    Lokale: Skolekøkkenet
    Sted: Samsø Skole
  • Start: 28-11-2020 10:00
    Slut: 28-11-2020 13:30
    Lektioner: 4,00
    Lokale: Skolekøkkenet
    Sted: Samsø Skole

Underviser

Navn: Ingerid Smith

Adresse: Strandlykken 19, Saelvig

Email: mail@ingeridsmith.dk

Telefon privat: 30 82 56 30

Telefon arbejde:

Telefon mobil:

Se CV her

Ingerid Smith

Find vej

Adresse:
Samsø Skole
(Skolekøkkenet)

dof